Bevanda: Građani uskraćuju slobodu kretanja

Radiosarajevo.ba
Bevanda: Građani uskraćuju slobodu kretanja


Ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te Zgrade prijateljstva Bosne i Hercegovine i Grčke u toku je protest građana koji onemogućuju slobodu kretanja prisutnih osoba u ovim zgradama, stoji u dopisu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevande, javlja Fena.

Dopis je Bevanda uputio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA), Ministarstvu sigurnosti BiH, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela te Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA).

Naveo je da se ovim institucijama obraća zbog ugroženosti osoba u ovim zgradama, kao i zbog uskraćivanja slobode kretanja zastupnika Parlamentarne skupštine BiH, uposlenika Vijeća ministara BiH, te svih drugih uposlenika u navedenim zgradama.

Zatražio je da se poduzmu sve aktivnosti, a u skladu sa nadležnostima ovih institucija, kako bi se otklonio ovaj problem te u tom kontekstu zatražio žurno djelovanje, stoji u dopisu predsjedatelja Bevande.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak