Bevanda: Ekonomskim rastom zaustaviti apatiju

Radiosarajevo.ba
Bevanda: Ekonomskim rastom zaustaviti apatiju

Predstavnički dom PSBiH podržao je s 31 glasom za, dva protiv i tri suzdržana Vjekoslava Bevandu (HDZ BiH) za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 
 
Protiv su glasali poslanici Stranke za BiH Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović. 
 
Ekonomsko jačanje, rast standarda, sigurnost, stabilnost, zdravlje građana, te očuvanje i zaštita okoliša trebaju biti glavni prioriteti rada budućeg sastava Vijeća ministara BiH, smatra kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda.
 
"Svjestan svih otežavajućih okolnosti, prihvatio sam kandidaturu, kao poseban izazov i mogućnost da se prekine negativni politički tok koji erodira do sada postignute uspjehe u izgradnji države BiH, da se spriječi apatija i nezadovoljstvo u koje sve više tonu naši građani, a da se naše snage i energija usmjere ka što bržem i uspješnijem rješavanju najbitnijih pitanja za našu zemlju", rekao je Bevanda, predstavljajući svoj politički program Zastupničkom domu Parlamenta BiH.
 
Kako je kazao, budućem predsjedavajućem, ali i članovima Vijeća ministara BiH ne treba puno vremena za istraživanje, definiranje i profiliranje programa rada.
 
"Potrebno je samo nastaviti strateškim pravcem koji je utvrdio prethodni sastav Vijeća ministara, pod vodstvom Nikole Špirića, što je podržao i prethodni sastav Parlamenta BiH, a koji se u najkraćem temelji na evropskim integracijama, jedinim putem koji nas vodi u bolju budućnost", istaknuo je Bevanda.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak