Beskućniku deset godina zatvora za ubistvo

Radiosarajevo.ba
Beskućniku deset godina zatvora za ubistvo

Banjalučki baskućnik Veljko Sladojević (59) osuđen je u srijedu u Okružnom sudu na deset godina zatvora zbog ubistva beskućnika Vinka Kneževića 23. februara ove godine.

Banjaluka: Beskućnik ubio beskućnika

Sladojević je priznao krivicu, rekavši da ga je Knežević napao i da su se potukli iako je Knežević jači od njega. U tuči ga je oborio na tlo i nekoliko puta udario u glavu letvom.

Slučaj se dogodio u napuštenoj kući u kojoj su se okupljali beskućnici i narkomani. Sladojević i Knežević dijelili su jednu prostoriju u kući i često su zajedno pili.

Tog dana su se pijani posvađali, navodno oko flaše piva koju su zajedno pili. Tokom svađe Knežević je krenuo na Sladojevića, koji ga je udario štakom te nastavio da ga tuče drvenom letvom.

Sladojević je nakon ubistva otišao u Gerijatrijski centar, gdje je proveo noć, a zatim se vratio u kuću. Kada je vidio da je Knežević mrtav, uzeo je štaku, letvu i čizme te ih odnio u kontejner i bacio. Uhapšen je nekoliko dana poslije, a na ispitivanju u policiji odmah je priznao zločin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak