Banjaluka: Huligani napadaju đake i otimaju im novac

Radiosarajevo.ba
Banjaluka: Huligani napadaju đake i otimaju im novac

Đaci Osnovne škole 'Miloš Crnjanski' u naselju Petrićevac našli su se na meti maloljetnih delinkvenata, koji se okupljaju u dvorištu ove obrazovne ustanove, piju, napadaju ih i otimaju novac.

Redakciji Nezavisnih obratili su se roditelji koji su se požalili da im djecu u predvečerje napadaju huligani.

"Moje dijete ne smije da izađe sa treninga dok ne dođem po njega, jer se u školskom dvorištu okuplja grupa srednjoškolaca huligana koji tu piju i od djece uzimaju novac", ispričala je majka koja želi ostati anonimna.

Bojan Radulović, direktor OŠ 'Miloš Crnjanski', potvrdio je jučer da postoje problemi maloljetničke delinkvencije u školskom dvorištu te da su mu se roditelji nekoliko puta već požalili na nemile događaje koje su im djeca doživjela.

"Istina je da se neki bivši učenici naše škole okupljaju u školskom dvorištu gdje piju u večernjim časovima, a u nekoliko navrata su i  uzimali novac od djece. Imali smo sastanke sa roditeljima te smo pokušali riješiti problem, ali smo ipak o svemu morali obavijestiti policiju", naglasio je Radulović.

Prema njegovim riječima, problem je što se ti delinkventi razbježe kada dođe policija, tako da ih je veoma teško uhvatiti na djelu.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik, najoštrije je osudio bilo kakav oblik nasilja nad djecom, bez obzira na to od koga on dolazio.

On je apelovao na sve institucije u gradu da uzmu aktivno učešće u suzbijanju ovakvih pojava u gradu te istakao da pripadnici CJB i nadležni organi škola, treba da obrate pažnju na ponašanje pojedinaca prema djeci.

"Posebno pitanje jeste odgovornost roditelja maloljetnih delinkvenata koja je ključna u suzbijanju ove pojave", rekao je Gavranović.

Iz CJB Banjaluka je juče rečeno da je uvidom u evidencije, koje vodi Policijska stanica Lazarevo, utvrđeno da direktor škole nije prijavljivao ovoj stanici slučaj okupljanja huligana u školskom dvorištu niti slučajeve uzimanja novca od djece. Takođe, ni od strane građana nije bilo prijava.

"U toku ljeta ove godine policijski službenici su u sklopu redovnih zadataka svakodnevno vršili obilazak škole u naselju Petrićevac. Tom prilikom je zapaženo da se u večernjim časovima na igralištu, u dvorištu škole, okupljaju i igraju djeca iz navedenog naselja, koja su uglavnom učenici ove škole te nisu evidentirani prekršaji niti bilo kakve društveno neprihvatljive radnje", kažu iz policije.

Pritužbe o delinkventima su bile i u OŠ "Branko Ćopić", gdje je grupa srednjoškolaca, koji sebe nazivaju "psihijatrija", napadala osnovce otimajući im novac, telefone i odjeću. Veliki broj djece je ćutao zbog straha od nasilnika, a zbog ovog događaja su pojačane policijske kontrole za vrijeme odmora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak