Banjaluka: Beskućnik ubio beskućnika

Radiosarajevo.ba
Banjaluka: Beskućnik ubio beskućnika

Policija je uhapsila beskućnika Veljka Sladojevića (59) iz Banjaluke zbog sumnje da je štakom i drvenom letvom u nedjelju ubio Vinka Kneževića (45) iz Piskavice, kod Banjaluke, u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici u Banjaluci.

Sladojević je tokom saslušanja priznao ubistvo, a danas u poslijepodnevnim satima sproveden je na saslušanje u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Kako pišu Nezavisne pozivajući se na izvor blizak istrazi, Sladojević je nakon svađe, prvo štakom, a zatim i drvenom letvom, premlatio Kneževića, zadavši mu smrtonosne udarce po glavi i tijelu.

Obdukcijom je utvrđeno da je Knežević preminuo usljed teških preloma i povreda vitalnih organa. Imao je prelome kostiju lica, masivnu povredu na glavi, prelom sedam rebara i nagnječenje plućnog krila.

Marija Markanović, portparolka CJB Banjaluka, uz navođenje inicijala, izjavila je juče da je tijelo Kneževića pronađeno u nedjelju, oko 9.30, u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici.

Prema nezvaničnim informacijama, Sladojević i Knežević poznavali su se duže vrijeme i obojica su bili beskućnici. Nekada su se družili, pili i boravili u napuštenoj kući u Vojvođanskoj ulici.

Knežević je ranije privođen zbog provala i krađa na području Banjaluke.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak