Banjalučki inspektori dilali drogu i po osnovnim školama

Radiosarajevo.ba
Banjalučki inspektori dilali drogu i po osnovnim školama

Jedinica za organizovani kriminal MUP-a RS uhapsila je juče inspektore za narkotike CJB Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića. Dan ranije "pao" je i inspektor Slavko Đurić zbog umiješanosti u organizovani kriminal i trgovinu drogama.

Tokom hapšenja inspektora pronađena je i određena količina narkotika.

Akcijom je rukovodilo Specijalno tužilaštvo RS, a ono što je banjalučkim inspektorima stavljeno na teret šokiralo je njihove kolege.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je klupko oko banjalučkih inspektora počelo da se odmotava krajem prošle godine, a informacije o njihovim kriminalnim radnjama došle su i od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH. Kako bi sve proteklo bez bojazni od zataškavanja, istragom su rukovodili Specijalno tužilaštvo RS i Jedinica za organizovani kriminal MUP-a RS.

Izvor Nezavisnih blizak istrazi izjavio je da je kao organizator kriminalne grupe koja je u Banjaluci i okolini imala odlično razrađenu mrežu narko-dilera označen Radulović, dugogodišnji inspektor za narkotike iz Banjaluke. Radulović i saučesnici su, kako otkriva naš izvor, u proteklom periodu organizovali mrežu narko-dilera, a svaki od njih je pokrivao određeno naselje u najvećem gradu RS.

"Princip je bio sljedeći: izveli bi akciju u kojoj bi zaplijenili određenu količinu narkotika. Dio narkotika bi odmah strpali sebi u džep i predali svojim dilerima, a dio bi prikazali kao regularnu zapljenu."

Dodaje kako su Radulović i saučesnici "uhvaćeni" i tokom višemjesečnog praćenja telefonskih razgovora.

"U ovom dijelu istrage svi smo ostali šokirani, jer smo saznali da naše kolege ne samo da imaju dilere po banjalučkim naseljima, već i dilere koji su pokrivali osnovne i srednje škole u Banjaluci. Posebno nas je zaprepastila činjenica da je droga prodavana maloljetnicima", istakao je izvor blizak istrazi.

Hapšenje Radulovića i saučesnika bacilo je sumnju i na veći broj istraga kojima su rukovodili prvoosumnjičeni i njegove uhapšene kolege, posebno što je tokom posljednje istrage protiv inspektora za narkotike uvrđeno da su prijetili "sitnim" dilerima u Banjaluci, a zatim ih ucjenjivali pakujući im određene optužnice.

Tvrdili da su ih Radulović i Stijak mučili

Komisija Savjeta Evrope objavila je u septembru ove godine izvještaj o radu policijskih tijela, u kojem je posebna pažnja skrenuta na mučenja privedenih osoba u CJB Banjaluka. Oštećeni su prenosili kako su ih najviše mučili i tukli inspektori za narkotike Srđan Radulović i Ognjen Stijak, koji su, pak, demantovali ove navode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak