Banja Luka: Razbojnici iz pošte ukrali novac za penzije

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Razbojnici iz pošte ukrali novac za penzije

Dvojica razbojnika opljačkala su jučer rano ujutro poštu u banjalučkom naselju Novoselija i odnijeli skoro 73.000 maraka koliko je bilo namijenjeno za podjelu penzija. Kako je novinarima rekla Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka, razbojništvo se dogodilo u 8.15 sati, a dvije osobe bile su maskirane fantomkama i imale su pištolje.

“Nakon pljačke, pobjegli su Golfom 4, koji je poslije pronađen zapaljen u mjestu Meline”, rekla je Markanović.

Kako se nezvanično saznaje, objavio je Avaz, automobil je u potpunosti izgorio, a policija provjerava da li je prijavljena krađa automobila istih karakteristika.

Upravnica pošte Dragica Škorić rekla je novinarima da su razbojnici upali u objekt samo minutu ili dvije nakon što je dostavljen novac.

“Samo su počeli da viču: “Daj novac!” i “Gdje su pare?” Jedan od njih je upao u prostoriju u kojoj sam ja bila, uhvatio me je za ruku i oborio na pod. U glavnoj prostoriji pošte bila su tri poštara, od kojih su dvojica sjedila, a jedan je stajao. Ovu dvojicu je drugi razbojnik natjerao da legnu preko stola, a treći je morao da se nasloni na ormar”, rekla je Škorić.

Dodala je da je jedan razbojnik sve vrijeme bio s njom, a drugi je uzeo novac, nakon čega su krenuli napolje. Škorić je ispričala da je, prije nego što su razbojnici otišli, osjetila neke kapljice na sebi i oči su joj počele suziti. Ova pošta bila je na meti razbojnika i u ljeto prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak