Banja Luka: Inspektori se bavili nabavkom i prodajom droge

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Inspektori se bavili nabavkom i prodajom droge

Po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske (RS), pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a lišili su slobode četvericu kriminalističkih inspektora Centra javne bezbjednosti Banja Luka zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, potvrđeno je iz ovog tužilaštva.

Uhapšeni se terete da su korištenjem svog službenog pložaja, inspektora za spriječavanje proizvodnje i prometa opojnih droga, organizovali zločinačko udruženje koje se na području Banje Luke bavilo nabavkom, distribucijom i prodajom opojne droge, kao i zaštitom pripadnika zločinačkog udruženja, koji su za njih prodavali opojnu drugu, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Na području grada Banja Luka, javlja Fena, u toku su pretresi više lokacija, a provode se i druge istražne radnje u cilju pronalaženja dokaza protiv pripadnika zločinačkog udruženja, navode iz Specijalnog tužilaštva RS-a.

Kako se nezvanično saznaje, uhapšeni su inspektori Slavko Đurić, Ognjen Stijak, Srđan Radulović i Marko Kovačević.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Radislav Jovičić izjavio je povodom ove akcije MUPRS-a da ona pokazuje da nema nedodirljivih i pošteđenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak