Ban Ki-Moon našao posao Svenu Alkalaju

Radiosarajevo.ba
Ban Ki-Moon našao posao Svenu Alkalaju

Generalni sekretar Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moon odabrao je Svena Alkalaja na poziciju izvršnog direktora Komisije za evropsku ekonomiju Ujedinjenih naroda (UNECE), saopšteno je.

Kako je objavio UN, Sven Alkalaj na ovu poziciju dolazi sa funkcije ministra vanjskih poslova BiH, a prethodno je bio ambasador u Vašingtonu i Briselu.

Stranka za BiH, kako se i očekuje nakon izbornih poraza i posljednjih unutarnjih sukoba te priče o Safetu Haliloviću, jedva je dočekala ovo imenovanje, te je danas, 9. marta, u saopštenju poručila:

Halilović tvrdi da još nije isključen

„Oni koji obmanjujući javnost pokušavaju obezvrijediti sve što je Stranka za Bosnu i Hercegovinu činila i čini za državu BiH i njene građane danas su dobili odgovor s najvišeg mjesta“. 

Partija koju je osnovao Haris Silajdžić, a danas njom predsjedava Amer Jerlagić, obavijestila nas je i kako je Ki-Moon prilikom imenovanja izjavio „da je BiH uspješno obavila mandat kao nestalna članica Vijeća sigurnosti, te je istakao posebnu ulogu Alkalaja u tom procesu“. 

UN, s druge strane, obavještava kako će se Alkalaj fokusirati na izgradnju koncensuza između različitih igrača i interesnih grupa na svim nivoima koji se tiču agende UNECE organizacije.

Test pokazao alkohol u organizmu ministra Alkalaja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak