Avanturista Ahmed Haggagovic na putu oko svijeta uskoro stiže u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Avanturista Ahmed Haggagovic na putu oko svijeta uskoro stiže u Sarajevo

Pod pokroviteljstvom ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevo će doputovati Ahmeda Haggagovic. On će u Bosni i Hercegovini provesti četiri dana, od 25. do 28. januara 2014. 

Haggagovic je egipatski avanturista, te mirovni aktivista koji ima za cilj da kroči nogom u svaku državu na svijetu kako bi prenio poruku mira i na ličnom primjeru pokazao dalekosežnost slobode i sreće.

Njegova misija je da postane prvi čovjek na planeti Zemlji koji je posjetio sve države i tokom svojih boravaka proširio poruku mira i suživota.

Njegova putovanja nemaju nikakvu političku ili religijsku pozadinu. On je čovjek koji pokušava da na svom primjeru pokaže kako je moguće ujediniti čovječanstvo bez sterotipa.

Njegov moto je „jedan ujedinjen svijet, bez rasizma, bez granica i jedan svijet ujedinjen u jednom čovjeku“.

Sva njegova putovanja, iskustva i doživljaji su također zastupljeni i u njegovoj TV emisiji koja se emituje  pod nazivom „Haggagovic Around the World“ (Haggagovic oko svijeta).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak