Austrija će pomoći u socijalnim programima

Radiosarajevo.ba
Austrija će pomoći u socijalnim programima

Ministar za rad, socijalnu politiku i zaštitu potrošača Republike Austrije Rudolf Hundstorfer primio je jučer federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera sa suradnicima i predstavnicima BiH ambasade u Austriji. 
 
Ministri su dogovorili potpisivanje sporazuma o suradnji između dva ministarstva za razvoj projekata socijalne politike, razmjenu znanja i zajedničko nastupanje u twining projektima prema europskim fondovima, što se posebice odnosi na projekte zapošljavanja osoba s invaliditetom u FBiH, saopćeno je iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH. 
 
U okviru posjete Republici Austriji ministar Čamber sa suradnicima je posjetio Savezni centar za socijalni rad Republike Austrije, BBRZ Centar za obrazovanje i profesionalnu rehabilitaciju, kao i Centar za mentalno zdravlje "Leopoldau". 
 
Austrijski partneri su ministru Čamberu, kroz razmjenu znanja i izradu projekata, obećali svu pomoć kada su u pitanju projekti deinstitucionalizacije, inkluzije i zapošljavanja invalida, pa je u tom smislu dogovoreno zajedničko organiziranje konferencije o toj temi početkom februara 2012. godine. 
 
Austrijski prijatelji i partneri također su obećali pomoć za razvijanje projekata zapošljavanja kroz vinogradarstvo i povezivanje turističkih potencijala i proizvodnje vina, što je posebno zanimljivo za Hercegovinu. 
 
Početak ovog projekta dogovoren je za juni 2012. godine. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak