Arnautović: Nadam se da će plenum postaviti nove temelje demokratije u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Arnautović: Nadam se da će plenum postaviti nove temelje demokratije u Sarajevu

Danas u 17:30 sati u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju održat će se Plenum građana i građanki Sarajeva, na koji su "dobrodošli svi, osim članova i članica političkih stranaka."

Aldin Arnautović, građanin Sarajeva i učesnik demonstracija kaže da su se suočili sa situacijom da se informacija o održavanju plenuma pokušava na sve načine izmanipulirati i blokirati, ali da je ipak sve spremno za večerašnji plenum.

Arnautović pojašnjava kako je plenum mjesto gdje nema direktora, šefova i "svega onoga na što su nas stranke svih ovih godina navikavale i što su nam nametnuli kao normalno".

"Plenum je mjesto gdje se raspravlja i ja se nadam da će se danas u Sarajevu postaviti temelji demokratije koja će biti kvalitetnija i konkretnija od ove u kojoj živimo već 20 godina", kaže Arnautović za Radiosarajevo.ba. 

Dodaje da se ovim činom pokušava artikulirati građanska svijest u Sarajevu, snaga koja će moći da djeluje konkretnije i da ujedini ljude. 

"Nadamo se da će doći što veći broj građana iz različitih grupacija, ljudi koji imaju šta da kažu i da ćemo doći do konkretnih zaključaka. Kao građanin mislim da se ne smije dozvoliti da ovo uzme jedna ekipa i da to postane još jedan od centara moći koji ima svoje interese. U pitanju je bunt protiv siromaštva i korupcije i iskreno se nadam da će se sve zadržati u tim tračnicama", kaže Arnautović. 

Napominje da je vrijeme da se stvari mijenjaju i vjerujem da je došao kraj manipulacijama, i građani se trebaju referirati na zaista važne stvari koji su važne za njihove živote, a ne na neke politikantske igre različitih političkih partija koje osmišljavaju novo zlo koje će podmetnuti građanima i demonstrantima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak