Apelacija Ustavnom sudu zbog poskupljenja vode u KS

Radiosarajevo.ba
Apelacija Ustavnom sudu zbog poskupljenja vode u KS

Predsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nedžad Fazlija obavijestio je na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnike da je 12 zastupnika pokrenulo apelaciju Ustavnom sudu FBiH zbog odluke Vlade KS iz jula kojom je povećana cijena vode u Kantonu Sarajevo, javlja Fena.

Prema riječima Fazlije, takva odlluka je bila diskriminirajuća za porodice s više članova.

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković (Stranka demokratske akcije - SDA) je podsjetio da je ova odluka bila neminovna jer je poskupljenje dio aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i odobrenjem kredita za preduzeće Vodovod i kanalizacija te da je sporazum sa EBRD-om potpisala Vlada KS s premijerom Fikretom Musićem (SDP) na čelu.

Podvukao je da Vlada KS, koja je sačinjena od devet političkih subjekata, ne radi protiv građana.

Vlada KS jučer je na sjednicidonijela odluku o korekciji cijene vode koja se razlikuje od prvobitne odluke iz jula tako da je za one koju troše do pet kubika vode cijena ostala 1,17 KM, za one koji troše od šest do 30 kubika voda je poskupjela i sada iznosi 1,40 KM, a za oni koji troše više do 30 kubika cijena vode je 1,95 KM po metru kubnom.

Šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS Elmedin Konaković je kazao da bi osim poskupljenja cijena komunalija trebalo pronaći i drugi modus kako bi se u firmama koje su u problemima situacija stabilizirala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak