Apel za pomoć suprugu i kćeri trudnice koja je poginula u poplavama: 'Dino i mala Dalal nas trebaju'

1
Radiosarajevo.ba
Apel za pomoć suprugu i kćeri trudnice koja je poginula u poplavama: 'Dino i mala Dalal nas trebaju'

U okolici Jablanice u Bosni i Hercegovini situacija nakon razornih poplava i odrona i dalje je teška. Općina Jablanica je najpogođenija, a ono šta su stanovnici Donje Jablanice i Buturović-Polja preživjeli teško je opisati.

Nermin Bise dio je ekipe volontera koja pomaže unesrećenima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, a poznati novinar iz Stoca danas, 8. oktobra je uputio novi apel.

"Danas je Dan žalosti u našoj državi. Dini Begiću i njegovoj petogodišnjoj kćeri danas je i još dugo će biti košmaran i tragičan dan. I od petka ujutro tako dan za danom. U toj prestrašnoj tragičnoj noći Dino i Dalal su ostali bez supruge/majke u osmom mjesecu trudnoće i nerođene kćeri/sestre.

FK Željezničar u petak igra prijateljsku utakmicu: Prihod od ulaznica za unesrećene poplavama

Nema tih riječi utjehe i nema tih miliona i milijardi koji mogu biti nešto čime se može iz prelijepih zelenih očiju male Dalal i pogleda njenog babe odagnati bol i tuga.

Ali, dragi ljudi, nazovite Dinu, javite mu se, pomozite mu da podiže i odgoji svoju Dalal. Naša pomoć im je potrebna. Dino i Dalal nisu više u svom selu Zlate. Možete ih naći kod Dinine tetke u Jablanici. Broj telefona Dine Begića je: 062/176 964", napisao je Bise.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak