Antony Blinken o Miloradu Dodiku: 'On je na autoritarnom putu predsjednika Putina'

8
Radiosarajevo.ba
Antony Blinken o Miloradu Dodiku: 'On je na autoritarnom putu predsjednika Putina'

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Antony Blinken na zvaničnom Twitter profilu komentarisao je ponašanje predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Tom prilikom poslao je poruku svim građanima Bosne i Hercegovine, a
Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost kakvu zaslužuju svi građani Bosne i Hercegovine", poručio je Blinken.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Poruka američkog državnog sekretara upućena je Miloradu Dodiku nakon niza odluka koje izazivaju zabrinutost za mir i stabilnost Bosne i Hercegovine.

Neki od njih su prekid svakog konakta Dodika sa američkim i britanskim diplomatama i ambasadama u BiH, potom zakon koji se odnosi na pripadnike LGBT zajednice, kao i izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS koji se odnosi na Zakon o kleveti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak