Anketa širom BiH: Šta mladi žele u novoj godini

Radiosarajevo.ba
Anketa širom BiH: Šta mladi žele u novoj godini

Projekt „U novoj godini želim" je ulična akcija anketnog karaktera bit će održana sutra u 12.00 sati u u 35 gradova i općina u Bosni i Hercegovini na gradskim trgovima, lokalnim zajednicama, omladinskim centrima, javlja Fena

Projekt realizuje IPS inicijativa, koju čini više od 20 organizacija iz Bosne i Hercegovine, a cilj projekta je definisanje želja mladih osoba u Bosni i Hercegovini, a akteri su i slučajni prolaznici, posebno mlade osobe. 

U Brčkom se ova ulična akcija održava na Trgu mladih u 12.00 sati.

Volonteri će na gradskim trgovima u svakom gradu postaviti info pult sa kutijom, zaustavljajući prolaznike i napominjući da je uskoro nova godina, te ih zamoliti da ono što žele u novoj godini, napišu u jednoj rečenici i ubace papir sa željom u kutiju, i tako će formirati sliku o spektru želja mladih osoba u Bosni i Hercegovini. 

Svrha projekta je da kasnije, analizom želja, volonteri definišu pojmove/želje koji su najčešće pisani, a zatim tu listu želja proslijede državnim institucijama i organima, organima vlasti entiteta i lokalnih samouprava, kao ujedinjena građanska inicijativa (u ime mladih BiH), takođe da poduzmu niz kreativnih aktivnosti u cilju promovisanja tih želja u gradovima BiH, i kreiraju zahtjeve ka lokalnim zajednicama u skladu sa rezultatima i potraživanjima/prioritetima omladine. 

Projekt, kroz angažman mladih volontera, promoviše veću brigu i akciju u vezi sa željama, problemima i potrebama mladih, i tako šalje poruku čitavoj državi, saopćio je Tim Volonterskog centra Brčko.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak