Andrija Nikić i Kraljica Mira podržavaju Rezoluciju

Radiosarajevo.ba
Andrija Nikić i Kraljica Mira podržavaju Rezoluciju

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Mostar fra Andrija Nikić, poznat po ushićenim čestitkama obljetnice formiranja Nezavisne Države Hrvatske u potpunosti prihvaća usvojenu Rezoluciju Hrvatskog narodnog sabora. Fra Andrija je tom prilikom istakao da su Hrvati najstariji narod na području BiH, te da ih je nekada bilo više, ni manje ni više, od Britanaca.

Islamizacija, pravoslavizacija, ubijanje, iseljavanje...

 "Prodorom nemilosrdnih osvajača s istoka, islamizacijom, pravoslavizacijom, ubijanjem, iseljavanjem, te drugim oblicima zlosilja, hrvatski narod danas je u Bosni i Hercegovini najmalobrojniji", napomenuo je fra Andrija, optuživši evropsku politiku da potpomaže Bošnjake i Srbe nauštrb Hrvata.

Fra Andrija Nikić nam čestita dan uspostave NDH


Hrvatski narod u Obrambenom ratu uspio je obraniti svoju slobodu, identitet i konstitutivnost, koji im se "u miru" sustavno oduzimaju, ističe se u priopćenju.

Fra Andrija je otkrio u čemu je snaga hrvatskog naroda.

 "Snaga hrvatskog naroda je u njemu samome i Božjoj zaštiti pa i na ovim stranama ima pravo na budućnost (…) Kraljica Mira nas je svojim ukazanjima učinila središtem ne samo kršćanstva nego i čovječanstva. Imamo dosta toga o čemu mnogi sanjaju.",

Sretni blagdani

 "Riješimo se 'kompleksa manje vrijednosti i malograđanštine', ulažimo materijalna dobra u znanje, čuvajući ugled branitelja koji su se žrtvovali da nam odškrinu zoru slobode", ističe fra Andrija. 

Fra Andrija Nikić: Opet turska vlast zulumari nad katolicima

 Uime 1215 članova Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Mostar, fra Andrija je hrvatskom narodu i svim ljudima dobre volje čestitao nastupajuće uskrsne blagdane.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak