Ambasador Moon u Mostaru: Razočaran sam...

Radiosarajevo.ba
Ambasador Moon u Mostaru: Razočaran sam...

 

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Patrick Moon izjavio je kako je već mjesecima razočaran političkom situacijom i pat pozicijom u Mostaru te pozvao HDZ BiH i SDA-a da ozbiljno krenu raditi s OHR-om kako bi se postigao napredak u tom gradu. 

„OHR je zaista marljivo radio i pokušavao strane dovesti za pregovarači stol kako bi se došlo do rješenja kada je riječ o izbornom zakonu u Mostaru. No, opet se čini da politički lideri nisu spremni na kompromis i razgovore o rješenjima koja će omogućiti napredak“, naglasio je Moon tokom obilaska Mostarskog sajma.

„Budžet je ogroman teret za građane Mostara. Ovo je krizna situacija i politički lideri se moraju ponašati sukladno kriznoj situaciji“, kazao je Moon.

Moon je, javlja agencija Fena, kazao kako je bilo određenog napretka u razgovorima s OHR-om te da se činilo kako postoji neka vrsta okvira pomoću kojeg se može doći do rješenja. 

Što se tiče Mostarskog sajma, američki ambasador izrazio zadovoljstvo viđenim na Sajmu te naglasio kako je ovogodišnji sajam bolji nego ikada.  Veleposlanstvo SAD-a i SAD su uvijek bili jako zainteresirani za promoviranje poslovnih aktivnosti i trgovinskih odnosa SAD-a i BiH, kazao je Moon napomenuvši kako je Štand američke trgovinske komorom u BiH cijeli tjedan imao što ponuditi u smislu aktivnosti i razgovora s poslovnim ljudima iz BiH. 

Također, na sajmu je razgovarano i o izaslanstvu poslovnih ljudi iz BiH koji će nazočiti Sajam franšiza u New Yorku u lipnju ove godine. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak