Ambasador EU poziva građane BiH da ostvare svoja demokratska prava u kampanji 'Sve počinje izborom'

2
Radiosarajevo.ba
Ambasador EU poziva građane BiH da ostvare svoja demokratska prava u kampanji 'Sve počinje izborom'

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, Evropska unija u Bosni i Hercegovini danas, 10. septembra, pokreće kampanju na društvenim mrežama pod nazivom "Sve počinje izborom".

Fokus kampanje je promocija fer i kredibilnih izbora, sa posebnim naglaskom na izlaznost birača, sprečavanje izborne prevare i povećanje učešća žena u politici.

Kroz ove ključne teme, EU ima za cilj da inspiriše građane da ostvare svoja demokratska prava, aktivno učestvuju u izbornom procesu i zaštite integritet izbora. Kampanja će trajati tokom septembra na društvenim mrežama EU u BiH.

Prolaznike dočekalo nevjerovatno iznenađenje: U bh. susjedstvu novac 'padao s neba'

"Kredibilni i fer izbori, u kojima učestvuje većina građana, ključni su za jačanje demokratije, poštivanje vladavine prava i osiguranje poštivanja osnovnih ljudskih prava – sve to su osnovne vrijednosti EU. Ova kampanja potvrđuje opredjeljenje EU da podrži Bosnu i Hercegovinu na ovom putu. Ohrabrujemo sve građane, a naročito mlade ljude, da budu nosioci promjena, jer sve počinje vašim izborom," naglasio je ambasador Luigi Soreca, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH.

Aktuelna kampanja na društvenim mrežama nadovezuje se na uspješnu kampanju "Sve počinje izborom" provedenu prije Općih izbora 2022. godine, i nastavlja ohrabrivati aktivno učešće građana u oblikovanju vlastite budućnosti kroz ostvarivanje prava glasa.

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Pogledajte prvi video kampanje ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak