Ambasada SAD u BiH: Ponovo "opasan" zrak u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ambasada SAD u BiH: Ponovo "opasan" zrak u Sarajevu

Kvalitet zraka u Sarajevu jutros je ponovo okarakterisan kao „opasan“ i aparati za mjerenje Američke ambasade u Sarajevu pokazuju da je AQI jutros u šest sati iznosio 332.

 


Istovremeno, prema mjerenju najpouzdanijeg sistema za mjerenje kvaliteta zraka na svijetu Airvisuala zrak je najzagađeniji jutros u sedam sati bio upravo kod Američke ambasade kada je iznosio 327 AQI, zatim na Otoci 179 AQI te na Vijećnici 160 AQI.

 



No, prema Airvisualu, situacija bi već od sutra trebala biti bolja.

 

Podsjećamo, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, u funkciji predsjednika Operativnog štaba u četvrtak je donio Odluku o ukidanju Druge epizode "Upozorenje", dok i dalje na snazi ostaje Prva epizoda ''Pripravnost'' sa određenim mjerama u Kantonu Sarajevu. Jedna od mjera koja je ostala na snazi i dalje je zabrana kretanja automobila (na potezu Baščaršija – Ilidža u oba smjera), čiji benzinski motori imaju normu EURO1 ili manju, i dizel motori normu EURO3 ili manju, uz pojačane kontrole organa MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak