Aktivista SNSD-a fizički napao Božidara Novakovića i pocijepao mu košulju

7
Radiosarajevo.ba

Opštinski odbor PDP-a oštro osuđuje fizički napad aktiviste SNSD-a N.Z. na člana Predsjedništva PDP-a i kandidata za odbornika u SO Istočna Ilidža Božidara Novakovića i poziva policiju i nadležne organe da slučaj dovedu do kraja i sankcionišu siledžijsko ponašanje.

"Aktivista SNSD-a N.Z. juče je autom presreo Novakovića, koji se vraćao sa redovnih predizbornih aktivnosti, prijetio mu da će imati problema ako bude i dalje dolazio u naselje Kasindo, a kada je Novaković pozvao policiju, fizički je nasrnuo na njega, i nanio mu lakše tjelesne povrede – prijeteći, stezao ga je za vrat, pocjepao mu je košulju i otrgnuo mu telefon iz ruke", navode iz PDP-a.

Slučaj je prijavljen policiji i na osnovu iskaza i medicinske dokumentacije, očekuje se, dodaju, pokretanje krivične prijave protiv stranačkog nasilnika.

Policija traga za nestalim Alijom Selimbašićem

"Članovi SNSD-a koji su prisustvovali fizičkom napadu ravnodušno su posmatrali nasrtaj aktiviste u svom siledžijskom ponašanju koje se već nekoliko puta ponavlja, u vidu presretanja vozila na putu i verbalnih prijetnji.

Ovakvo ponašanje SNSD-a je jadno i nedopustivo, ljudi se u nedostatku političkih argumenata služe nečasnim radnjama i zastrašivanjem pojedinih kandidata pokušavajući na nezakonit, drzak i bezobziran način uticati na izborne rezultate", rekao je Bojan Dragić, predsjednik Regionalnog odbora PDP za Izbornu jedinicu 8 i član Predsjedništva PDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak