Akcioni plan za 'Ostale' u 20 dana

Radiosarajevo.ba
Akcioni plan za 'Ostale' u 20 dana
Ilustracija: radiosarajevo.ba

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine, koju je pripremio Ured agenta VM BiH pred ovim sudom, saopšteno je iz VM.

Ministarstvo pravde je zaduženo da koordinira aktivnosti s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Ministarstvom civilnih poslova te pripremi i Vijeću ministara BiH, u roku ne dužem od 20 dana, dostavi Akcioni plan za provođenje presude u ovom slučaju. Ovaj akcioni plan nakon razmatranja u Vijeću ministara bit će dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Informaciju o preduzetim mjerama i Akcionom planu Vijeće ministara BiH dostavit će Uredu agenta Vijeća ministara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava radi informiranja Komiteta ministara Vijeća Evrope o preduzetim mjerama, kao i aktivnostima koje se planiraju preduzeti povodom konačne presude Suda.

Predstavnički dom Parlamentarna skupštine jučer je prihvatio inicijativu poslanice SDP-a Mirjane Malić za pokretanje Akcionog plana, što je Vijeće ministara danas i prihvatilo.

Ministarstvo finansija i trezora BiH zaduženo je za realizaciju isplata aplikantima Dervi Sejdiću u iznosu od 1.000 eura i Jakobu Finciju u iznosu od 22.000 eura.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak