Akcija SIPA-e: Uhapšeno dvoje, oduzeto naoružanje

Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e: Uhapšeno dvoje, oduzeto naoružanje

 

Postupajući po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, danas u, 21. maja, u okviru akcije kodnog naziva „Devetak“, izvršili pretrese objekata na ukupno četiri lokacije na području Vlasenice i Živinica.

 

Navedene aktivnosti realizirane su uz asistenciju pripadnika MUP-a RS i MUP-a TK.

Tom prilikom pronađena je i privremeno izuzeta veća količina vojnog naoružanja (puške, puškomitraljezi, automatske puške, poluautomatske puške), minsko eksplozivnih sredstava ukupne težine 8,2 kg, municije različitog kalibra i veća količina druge vojne opreme i predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru navedene akcije slobode su lišene dvije osobe, radi postojanja osnova sumnje da su neovlašteno prometovali oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe. Nad privedenim će biti izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijima SIPA-e u Tuzli.  U toku danabit će saslušana još dva lica, koja se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela.

Aktivnosti po ovom predmetu bit će nastavljene, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak