Akcija besplatnih mamografskih pregleda

Radiosarajevo.ba
Akcija besplatnih mamografskih pregleda


U Sarajevu će u utorak, 19. marta, u 11.30 u hotelu Bosnia biti održana pres-konferencija na kojoj će biti najavljena akcija podjele paketa prve pomoći za novooperisane žene od karcinoma dojke, te akcija besplatnih mamografskih pregleda za 700 žena u 13 ruralnih područja u BiH.

Akcija podjele paketa prve pomoći i besplatnih mamografskih pregleda, su rezultat prikupljenih sredstava tokom manifestacije "Šetnja za ozdravljenje" (JDC/Komen” Race for the Cure “), koja je održana prošle godine u Sarajevu, a kojoj je prisustvovalo gotovo pet hiljada osoba iz cijele BiH.

Novinarima će se obratiti direktorica Programa osnaživanja zdravlja žena (WHEP) Nela Hasić i počasna predsjednica “Trke za ozdravljenje”, supruga američkog ambasadora u BiH Patricka Moona, Danuta Moon. Bit će prisutne i predsjednice 20 udruženja iz cijele BiH koje se bave prevencijom karcinoma dojke, te žene koje su preživjele bolest, saopćeno je iz Programa osnaživanja zdravlja žena (WHEP).

Nakon pres-konferencije, organizovan je ručak za predstavnike medija, te podjela poklona iznenađenja.

U Sarajevu se svake godine održi “Trka za ozdravljenje” čiji je cilj podizanje svijesti o karcinomu dojke i promovisanje ranog otkrivanja bolesti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak