Adnan Šteta odgovorio na pitanje da li će biti novi premijer Kantona Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Adnan Šteta odgovorio na pitanje da li će biti novi premijer Kantona Sarajevo

Još uvijek se sumiraju postignuti rezultati na Općim izborima koji su održani prošle nedjelje.

Što se tiče izborne utrke u Kantonu Sarajevo, prema podacima Centralne izborne komisije BiH situacija je krajnje neizvijesna.

Najviše glasova je osvojila SDA (18,52%). Za nijansu slabiji rezultat postigla je Narod i pravda (18,46%), a u stopu ih prate SDP sa 15,59% glasova i Stranka za BiH sa 12,88% glasova.

Radončić: Dodik će biti zaustavljen, a otvaranje Sky-a mi je najveća satisfakcija

Već sada se počelo spekulisati o tome ko će sa kim u koaliciju kada se bude formirala vlast, a pokrenuto je i pitanje imena novog kantonalnog premijera.

Osim tramvaja, u funkciji i šest autobuskih linija koje voze do Baščaršije

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta gostovao je u jutarnjem programu BHRT-a u kojem je odgovorio na pitanje da li će upravo njemu pripasti ova čast.

"Ja sam i danas ministar saobraćaja Kantona Sarajevo. Glasovi se još uvijek zbrajaju, ali šta god budem radio biće u cilju i interesu građana i povjerenju kojeg su dali meni i SDP-u na izborima. To su moje ambicije.

Mislim da je još rano govoriti o tome. Trebamo prvo sjesti i vidjeti broj mandata te da li će u koaliciji još neko biti s nama. Ima tu dobrih kandidata na svim stranama, premijer je samo jedan i on je prvi među jednakim...", istakao je član SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak