Danas tačno 600 dana od okupljanja grupe "Pravda za Davida"

Radiosarajevo.ba
Danas tačno 600 dana od okupljanja grupe "Pravda za Davida"

Danas se navršava tačno 600 dana okupljanja neformalne grupe građana Pravda za Davida koji traže samo jedno - otkrivanje pune istine o ubistvu Davida Dragičevića i procesuiranje odgovornih.

Iz grupe Pravda za Davida je najavljeno da će se ovim povodom danas obratiti medijima pred zgradom institucije koju smatraju najodgovornijom za stanje u kojem se nalaze, a to je Okružno javno Tužilaštvo Banja Luka.

Članovi grupe su rekli i da su na adresu Predsjedništva BiH poslali dopis članu Predsjedništva Miloradu Dodiku pozivajući ga da ispuni dva puta dato javno obećanje o izbacivanju tužitelja iz njihovih kancelarija.

Pročitajte dopis: 

Screenshot: Dopis Miloradu Dodiku 

U Banjoj Luci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

U noći sa 17. na 18. mart David je nestao, a njegovo tijelo se pojavilo nakon osam dana. Ovaj slučaj na noge je digao i ujedinio građane Banjaluke, Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

Prvobitna policijska istraga utvrdila je da smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak