60 minuta sinoć bez tona u Banjaluci

Radiosarajevo.ba
60 minuta sinoć bez tona u Banjaluci


Dva kablovska operatera u Banjaluci prestala su emitovati puni signal Federalne televizije u vremenu emitovanja novog izdanja magazina „60 minuta“, javlja portal 6yka.com.

Sinoćnje 370 . izdanje emisije 60 minuta gledaoci Banjaluke nisu mogli gledati uobičajeno - slikom i tonom. Pojedini su emisiju ispratili samo slikom.

Oba kablovska operatera koja djeluju na teritoriji grada Banjaluke, Eltai Aneks, su prestala sa emitovanjem punog signala Federalne televizije u terminu emitovanja emisije 60 minuta.

Dok su korisnici Elte dobili od ove kompanije 60 crnih minuta, korisnicima Aneksa bilo je dozvoljeno da isključivo slikom poprate novo izdanje ovog političkog magazina. Valjda pretpostavljajući da građani umiju čitati sa usana.

Pojedinim korisnicima se umjesto Federalne televizije pojavio signal Alternativne televizije.

Kako su saopštili iz Aneksa, nakon uvida u nijemi program Federalne televizije, u pitanju su bili tehnički problemi te da se radi na njihovom uklanjanju. Mtelov Iptv signal FTV emitovao je redovno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak