30.000 KM za Crveni križ FBiH

Radiosarajevo.ba
30.000 KM za Crveni križ FBiH

Na osnovu Memoranduma o razumijevanju, skopljenog između Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i Crvenog križa Švicarske u projektu “Zimski program pomoći 2014” odobrena su sredstva od 30.000 KM. 

Iz navedenog granta švicarskog Crvenog križa za 11 općinskih organizacija Crvenog križa FBiH pružena je finansijska podrška za implementaciju projekata kojima je predviđena nabavka hrane (paketa) za najugroženije stanovništvo u izabranim područjima Federacije BiH, javlja Fena

Finansijsku podršku dobit će općinske organizacije CKFBiH Živinice, Čapljina, Zavidovići, Maglaj, Goražde, Bosanski Petrovac, Banovići, Centar Sarajevo, Gračanica, Tuzla i Prozor-Rama.

Korisnici pomoći su društveno isključene starije osobe i višečlane porodice s djecom koji žive u izuzetnom siromaštvu u Federaciji BiH.

To su porodice s mjesečnim primanjima koja ne prelaze pet posto od prosječne plate u entitetima, osobe koje su nesposobne za rad ili su spriječene da ostvare pravo na rad, te koji nemaju članove porodice koji su po zakonu dužni da ih izdržavaju ili koji imaju članove porodice ali koji nisu u mogućnosti da ispoštuju ovu obavezu, saopćio je Crveni križ Federacije BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak