20. godišnjica Teritorijalne odbrane RBiH

Radiosarajevo.ba
20. godišnjica Teritorijalne odbrane RBiH


U sklopu obilježavanja 20. godišnjice ustroja Teritorijalne odbrane RBiH (TOBiH) danas su delegacije svih nivoa vlasti u BiH i boračkih udruženja položile cvijeće na šehidskom mezarju "Kovači", na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića i spomen-obilježje "Vječna vatra" u Sarajevu.

Cvijeće su položile i počast šehidima i palim i umrlim braniteljima BiH odale delegacije Ministarstva odbrane i OSBiH, odnosno Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH koji baštini tradicije Armije RBiH, Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata i Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, kao i Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH i Udruženja TOBiH.

Komandant TOBiH, general Hasan Efendić podsjetio je u izjavi za medije da je TO bila okosnica organiziranja otpora i odbrane od agresije početkom aprila 1992. te da su oružane snage koje su djelovale u sklopu TO-a kasnije prerasle u Armiju RBiH.

U sklopu obilježavanja Dana TOBiH - 8. Aprila, danas će u Sarajevu biti upriličena svečanost na kojoj će se još jednom ukazati na značaj organiziranja oružanog otpora i odbrane neovisnosti, suvereniteta i cjelovitosti međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak