Slovenac izludio norvešku publiku (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Slovenac izludio norvešku publiku (VIDEO)

Nakon niza sjajnih rezultata tokom cijele sezone, Petar Prevc je ponovo oduševio, ovaj put u norveškom Vikersundu. Ništa novo jer nas je Slovenac navikao na to da ga gledamo na najvišem postolju.

Toliko nas je navikao, da su mu Norvežani zviždali tokom ceremonije dodjele medalja. Da li je to zbog toga što je Prevc postao potpuno dominantan u ski skokovima ili zbog toga što je do pobjede došao rukama dotakavši snijeg pri slijetanju, nije nam poznato.

Naime, Slovenac je prvi krug završio skokom dugim 237 metara, dok je u drugom krugu skočio 249 metara, ali je pri doskoku dotakao snijeg rukama, što se računa kao pad. Dobio je jako loše ocjene, ali uprkos tome, Prevc se okitio zlatom ispred Austrijanca Stefana Krafta i domaćeg Andreasa Sjernena.

„Kada sam sletio, nisam bio siguran da li ću skupiti dovoljno bodova za pobjedu. Znao sam da ću dobiti loše ocjene zbog doskoka, izgubio sam dosta bodova, ali kada sam vidio broj jedan pored svog imena, osjetio sam olakšanje“, rekao je Prevc.

Peter Prevc je postao drugi skakač u historiji koji je do pobjede došao rukama dotakavši snijeg pri doskoku. Ovom pobjedom, zadržao je prvo mjesto u poretku Svjetskog kupa sa 1574 boda, dok je iza njega Nijemac Severin Freund sa 1002 boda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak