Sudar titana: Evo gdje možete gledati Nadalov vjerovatno posljednji duel protiv Đokovića

2
Radiosarajevo.ba
Sudar titana: Evo gdje možete gledati Nadalov vjerovatno posljednji duel protiv Đokovića

Zajedno imaju 75 godina i 46 Grand Slamova, dominiraju tenisom zadnja dva desetljeća, a 18 godina nakon prvog dvoboja opet igraju na istom kompleksu. Nadal kaže: "To ne mora biti posljednji ples".

Rekordnih 14 puta osvojio je Roland Garros i postao pariška legenda, ali ovaj utorak morat će na noge najuspješnijem teniseru u historiji već u drugom kolu Olimpijskih igara zahvaljujući slabom renkingu u sezoni koja bi mu trebala biti oproštajna. Rafael Nadal (38) zaigrat će protiv Novaka Đokovića (37) na Philippe Chatrieru i priuštiti nostalgiju brojnim navijačima na osvajače 46 Grand Slamova.

Bit će im to jubilarni 60. dvoboj, a razlika ne može biti izjednačenija, Đoković vodi 30-29. Kladionice su dakako na strani Srbijanca (koeficijent 1,20 naspram 5 na Nadala). Prvi su put igrali još 2006. godine, baš na Roland Garrosu, kad je Đoković predao zbog ozljede nakon gubitka prva dva seta. Novak je u prvih 18 mečeva imao samo četiri pobjede, a onda je u dva navrata nanizao sedam pobjeda. Zadnji put igrali su u četvrtfinalu Roland Garrosa 2022. godine, Nadal je slavio u četiri seta.

Konaković oštro: Izručite nam ratne zločince i tek onda možemo govoriti o 'normalnoj saradnji'

"Nikoga drugoga ne mogu izabrati kao najvećeg rivala dokle god Nadal igra. Dok smo god na terenu, bez obzira na renking i događanja na touru. Samo zbog historije, našeg rivalstva i svega. Poštujem Alcaraza, on je tek došao u proteklih nekoliko godina, ima tu još igrača poput Medvedjeva. Ali Rafa i ja se dugo znamo, on je definitivno na prvom mjestu - rekao je Đoković.

Nadal je bio ljut na organizatore jer je u subotu igrao prvo kolo parova sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom u večernjem terminu od 19 sati, a onda je u nedjelju morao na singl protiv Mađara Marton Fucscovicsa od 15.10. Taj je potez nazvao nečuvenim.

"Posljednji ples mene i Novaka? Ne, zašto bi bio posljednji", rekao je Rafa na pitanje o sudaru s velikim rivalom.

Meč Đokovića i Nadala drugi je na centralnom terenu nakon dvoboja Poljakinje Ige Swiatek i Francuskinje Diane Parry. Prijenos meča možete pratiti na kanalu Eurosporta i streaming platformi Max, javljaju 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak