Šok za Hrvatsku: Olimpijski pobjednici iz Tokyja ispali već u prvom kolu

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Hrvatsku: Olimpijski pobjednici iz Tokyja ispali već u prvom kolu

Hrvatski teniseri Nikola Mektić i Mate Pavić, olimpijski pobjednici iz Tokyja u konkurenciji parova, zaustavljeni su već na prvom koraku na Igrama u Parizu, gdje su ih sa 6-3, 6-7 (5), 10-5 pobijedili Nijemci Dominik Koepfer i Jan-Lennard Struff.

Njemački teniseri su bili potencijalna opasnost za branitelje naslova, a to su pokazali već na početku meča kad su prvim breakom poveli s 2:0.

Pavić i Mektić su u sljedećem gemu uspjeli vratiti izgubljeno, ali onda su opet izgubili servis. Imali su priliku za novi povratak u sedmom gemu, ali su propustili dvije prilike za break.

Eksplozije u Libanu: Izrael potvrdio - 'mi smo napali Bejrut'

U drugom setu smo vidjeli bolje izdanje hrvatskog para. Mektić i Pavić su poveli 3:0 i imali dvije prilike za dvostruki break. Do 5:2 su hrvatski teniseri držali stečenu prednost, a onda su dopustili Nijemcima niz od tri gema i povratak u set. Ipak, Mektić i Pavić su bolje odigrali tie-break, poveli 6:2 i uspjeli iskoristiti četvrtu set-loptu.

Tako je o plasmanu u drugo kolo odlučivao produženi tie-break u kojem su Hrvati dobro krenuli, poveli 2:1, da bi Nijemci odgovorili nizom od pet poena. Mektić i Pavić su se uspjeli približiti na 4:6, ali bliže od toga nisu došli.

Koepfer je do kraja meča sjajno reternirao pa su Nijemci osvojili tie-break s 10:5 te tako prošli u osminu finala u kojem ih čekaju Portugalci Nuno Borges i Francisco Cabral.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak