Pariz 2024 | Đoković sigurno do četvrtfinala Olimpijskih igara, čeka ga Tsitsipas

1
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Đoković sigurno do četvrtfinala Olimpijskih igara, čeka ga Tsitsipas

Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP 2.) plasirao se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Parizu, nakon što je u dva seta savladao Nijemca Dominika Koepfera (ATP 70.) - 7:5, 6:3.

Poslije ubjedljive pobjede nad Rafaelom Nadalom, Đoković je u dva seta riješio i meč osmine finala. Ovo mu je četvrti plasman u četvrtfinale na petim igrama. Do najboljih osam nije došao samo u Riju 2016.

Tražio se Đoković u uvodnoj fazi. Međutim, i u takvom ritmu uspio je prvi da dođe do breaka i povede 3:1. Ali momentalno ga i izgubio i Nijemac je uspio da dođe do izjednačenja 3:3.

Nemojte propustiti bodriti FK Sarajevo: Evo gdje možete gledati utakmicu

Rezultatska klackalica je potrajala sve do samog finiša, tačnije 12. gema. Koepfer je servirao za tie-break. Đoković je ubacio u brzinu više, stigao je do break lopte i odmah ju je iskoristio da dobije set 7:5.

Tamo gdje je stao u prvom, nastavio je Đoković i u drugom setu. Dobio je uvodni servis gem s nulom, a potom i napravio break za 2:0. Ali za razliku od prvog seta, sada je potvrdio break i poveo 3:0.

Tada je praktično riješen meč. Do kraja Đoković se koncentrisao na čuvanje gemova na svoj servis, a koliko je to dobro radio pokazuje i podatak da je u drugom setu izgubio samo dva poena na svoj servis.

U četvrtfinalu ga čeka Grk Stefanos Tsitsipas (ATP 11.), koji je u dva seta pobijedio Sebastiana Baeza (ATP 18.) - 7:5, 6:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak