Paklen žrijeb za Nadala u Indian Wellsu, evo na koga će Đoković i Alcaraz

0
Radiosarajevo.ba
Paklen žrijeb za Nadala u Indian Wellsu, evo na koga će Đoković i Alcaraz

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Indian Wellsa, dok mu je potencijalni rival u polufinalu Daniil Medvedev.

To znači da su u drugoj polovini žrijeba ostali Carlos Alcaraz, branilac titule, odnosno Jannik Sinner, osvajač Australian Opena.

Potencijalna četvrtfinala, ako gledamo nosioce su: Novak Đoković – Hubert Hurkacz, Daniil Medvedev – Holger Rune, Andrey Rublev – Jannik Sinner, Carlos Alcaraz – Alexander Zverev.

Evropske države započinju nadlijetanje BiH radi posmatranja potencijalnih vojnih aktivnosti

Uglavnom, Đoković startuje od drugog kola, kada će mu rival biti bolji iz duela Aleksandra Vukića i kvalifikanta.

Potom bi trebalo da uslijedi duel s Tomasom Martinom Etcheverryjem, a onda i potencijalno s Ugom Humbertom ili Tommyjem Paulom.

Alcaraz bi u drugom kolu mogao na pobjednika duela između Luce Van Asschea i Mattea Arnaldija, dok će Sinner startovati od boljeg iz meča Marcos Giron – Thanasi Kokkinakis.

Medvedeva najprije očekuje susret s pobednikom duela Flavio Cobboli - Roberto Carballes Baena, dok će Rafael Nadal odmah u prvom kolu igrati protiv Miloša Raonića.

Ukoliko bude uspješan, slijedi mu okršaj s Holgerom Runeom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak