Obavljen žrijeb Wimbledona: Hoćemo li gledati novi finalni okršaj Đokovića i Alcaraza?

0
Radiosarajevo.ba
Obavljen žrijeb Wimbledona: Hoćemo li gledati novi finalni okršaj Đokovića i Alcaraza?

Iako je njegov nastup na Wimbledonu do posljednjeg trenutka bio pod znakom pitanja, ime Novaka Đokovića (ATP 2.) našlo se u žrijebu najvećeg svjetskog turnira.

Oporavak Novaka Đokovića od operacije koljena početkom ovog mjeseca očito ide prema planu. Srbijanski teniser trenira konstantno, dobro se osjeća, a u petak je saznao i protivnika u prvom kolu Wimbledona, turnira koji je osvojio sedam puta.

Bit će to češki kvalifikant Vit Kopriva, 123. teniser svijeta. Naizgled povoljan ždrijeb za Đokovića, kao i u drugom kolu u kojemu bi čekali britanski predstavnik s pozivnicom Jacob Fearnley ili španski kvalifikant Alejandro Moro Canas.

Udes kod Katedrale: Tramvaji voze samo do Skenderije, ogromne gužve u saobraćaju

Gledajući isključivo nositelje, Đokovića treće kolo vodi na Tomasa Martina Etcheverryja (30.), četvrto na Holgera Runea (15.) ili Karena Khachanova (21.), četvrtfinale na Huberta Hurkacza (7.), a polufinale na Alexandera Zvereva (4.).

Kao drugi nositelj, Đoković je smješten u donju polovicu žrijeba, a u gornjoj su najbolji teniser svijeta Jannik Sinner i treći nositelj i lanjski osvajač Carlos Alcaraz, što znači da bi srbijanski teniser mogao sasti s njima tek u finalu.

Sinner će igrati protiv Yannicka Hanfmanna iz Njemačke, a već bi u drugom kolu mogao ići na sunarodnjaka i bivšeg finalistu Wimbledona Mattea Berrettinija kojemu je prvi protivnik Mađar Marton Fucsovics.

Alcaraz kreće protiv estonskog kvalifikanta Marka Lajala.

U gornjoj polovici žrijeba uz Sinnera i Alcaraza još su od jačih nositelja Daniil Medvedev (5.), Casper Ruud (8.), Grigor Dimitrov (10.) i Tommy Paul (12.), a u donjoj osim Đokovića i Zvereva još Andrey Rublev (6.), Hubert Hurkacz (7.), Alex De Minaur (9.) i Stefanos Tsitsipas (11.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak