Novak Đoković se oglasio u ponoć: 'Sramota'

4
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković se oglasio u ponoć: 'Sramota'

Nevjerovatna situacija viđena je na meč-lopti osmine finala Cincinnati Opena između Britanca Jacka Drapera i Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

Draper je servirao za pobjedu, imao je 40-30 i nakon servisa je odmah krenuo na mrežu. Međutim, loše je odigrao volej, loptica se od reketa odbila u njegovo polje te prešla u suparničkog.

Tada, dok Auger-Aliassime slavi osvojen poen, sudac donosi odluku da je Draper dobio poen, a samim tim i meč. Sudac vidio da je loptica odskočila od Draperovog polja pa je zaključio da se radi o čistom udarcu i poenu. Kanađanin je poludio. Prvo je pokušao Drapera nagovoriti da prizna kako je odigrao u svoje polje lopticu, a zatim je upozorio suca da će video poena obići društvene mreže ako ne promijeni odluku. Spornu situaciju pogledajte ovdje.

Tragedija: Poznat identitet žene koja je poginula u nesreći kod Kladnja

O svemu se kasno sinoć oglasio Novak Đoković, najtrofejniji tenisač u povijesti i olimpijski pobjednik, piše Tportal.

"Sramota je da nemamo nikakvu videosnimku ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smješnije je to što nemamo pravilo prema kojem glavni suci mogu promijeniti odluku nakon što pogledaju snimku izvan terena. Svi koji gledaju TV mogu u ponovljenoj snimci vidjeti što se dogodilo, samo igrači na terenu ostaju u 'mraku' i ne znaju što se događa. Imamo 'oko sokolovo' za linije, živimo u tehnološki naprednom 21. stoljeću. Molim vas, poštovani Tourovi, pobrinite se da se ovakve besmislice više nikada ne ponove", napisao je Đoković.

at

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak