Novak Đoković rutinski savladao Borna Goju i najavio borbu za novu Grand Slam titulu

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković rutinski savladao Borna Goju i najavio borbu za novu Grand Slam titulu

Srbijanski teniser Novak Đoković ubjedljivo je savladao Borna Goju iz Hrvatske u tri seta (6:2, 7:5, 6:4) te se tako plasirao u četvrtfinale US Open-a.

Đoković je sjajno otvorio meč te je već u prvom gemu došao do breaka, nakon čega je kontrolisao igru i imao sve u svojim rukama.

Hrvatski teniser je u drugom setu izgledao bolje na terenu i uspio je napraviti break, ali je Đoković brzo izjednačio. Pred sami kraj drugog seta srbijanski teniser mu je uspio "oduzeti servis" nakon čega je došao do vodstva od 2:0.

Sramotno: Potpredsjednica NSRS podržala zvižduke za himnu BiH na finalu Kupa

Sredinom trećeg seta jedan od najboljih tenisera svijeta ponovo pravi break nakon čega je bilo jasno da će doći do ubjedljive pobjede i prolaza u četvrtfinale US Open-a.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Taylora Fritza, a u dosadašnjoj karijeri se sedam puta sastajao sa njim i svih sedam puta je slavio, uz samo dva izgubljena seta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak