Novak Đokovć nakon teške pobjede u Rimu poslao emotivnu poruku porodicama ubijene djece u Beogradu

2
Radiosarajevo.ba
Novak Đokovć nakon teške pobjede u Rimu poslao emotivnu poruku porodicama ubijene djece u Beogradu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu, nakon što je pobijedio Tomasa Martina Etcheverryja sa 2:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:2.

Argentinac, koji je 61. na ATP listi, pružio je Đokoviću snažan otpor, žestoko ga je namučio u prvom setu, ali Novak je bio na nivou kada je trebalo, dok u drugom setu nije bilo dileme, pa branilac titule ide u narednu rundu gdje ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov, sa kojim će se boriti za plasman u osminu finala.

Prvi set donio je fantastičan tenis i trajao je čak 76 minuta. Etcheverry je "letio" po terenu, odmah je napravio brejk i pokazao Novaku da će biti opasno težak rival. Đoković je uzvratio u šestom gemu, izjednačio na 3:3, pa je u desetom gemu imao dvije set lopte na servis Argentinca, koji se spasio sjajnim servisima.

Oštre reakcije na NE Rezoluciji o Srebrenici: 'Bijedan čin Mađarske, Budimpešta se suprostavlja EU'

Otišao je set u taj-brejk, Etcheverry je i ovde bolje krenuo, poveo 3:0, ali Novak se vrati, potom je bio čvršći u najbitnijim poenima, pa je ovaj dio igre dobio sa 7:5.

Naravno, Etcheverry je teško podnio gubitak prvog seta, a bio je tako blizu da ga osvoji. Đoković mu je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis, a onda je lako potvrdio taj brejk. Nastavio je Novak da pritiska poljuljanog protivnika, a novi brejk stigao je u sedmom gemu i to je bio kraj, pišu Nezavisne.

Uslijedio je siguran servis gem i ovjera trijumfa sa 6:2. 

Joe Biden ukinuo uredbu: Novak Đoković će igrati na US Openu

Po završetku meča, srbijanski tenisar je poslao snažnu poruku:

"Sveti Vasilije Ostroški, moli boga za nas. OŠ Ribnikar."

Također, on je u objektivu kamere pustio suze i izjavio saučešće porodicama nastradalih.

"Želio bih samo da svima kažem da mi je žao, jer nisam imao priliku da se obraćam javnosti do danas. Za onaj masakr i ono što se desilo, nažalost u OŠ Ribnikar, moje saučešće svim porodicama preminule djece. Ja, kao otac, male dece, samo mogu da zamislim kako se osjećaju roditelji, samo želim... Želim snagu i ljubav i nadam se da će preboljeti ovo i pozdrav svim ljudima danas i srećan Vasilije Ostroški", poručio je Đoković.

Podsjetimo, u jutarnjim satima prošle srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak