Nova odluka Jannika Sinnera: Zaposlio Đokovićevog bivšeg saradnika

0
Radiosarajevo.ba
Nova odluka Jannika Sinnera: Zaposlio Đokovićevog bivšeg saradnika

Sjajni italijanski teniser Jannik Sinner, koji je prošle sedmice osvojio posljednji Grand Slam turnir sezone US Open, otkrio je da je u svoj tim angažovao Marca Panichija, bivšeg najbližeg saradnika Novaka Đokovića.

Na konferenciji za medije, Sinner je potvrdio da je Panichi, kondicioni trener koji je sa Đokovićem radio od 2017. godine pa sve do nedavno, sada novi član njegovog tima. Ova vijest dolazi nakon što su se pojavili medijski izvještaji o Panichijevom prelasku.

Panichi je bio ključan u održavanju izvanredne kondicijske spremnosti Đokovića tokom njegovih uspješnih godina, u kojima je osvojio brojne Grand Slam titule i postao jedan od najuspješnijih tenisera svih vremena.

Putinov saveznik s crne liste EU pronađen mrtav: Sin je čuo pucanj, a na stolu je bilo pismo...

Mediji u Italiji ističu da je Sinnerova odluka da angažuje Panichija strateški važan potez u njegovoj karijeri, te da jasno pokazuje njegovu ambiciju da slijedi uspješne obrasce Đokovića i osigura svoj status među najboljim teniserima svijeta.

Sinner, koji je nedavno dokazao svoj status na svjetskoj teniskoj sceni osvajanjem US Opena, sada se oslanja na Panichijevo iskustvo i stručnost kako bi nastavio svoj uspon i ostvario dodatne uspjehe u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak