Nadal završio svoje na Roland Garrosu: Zverev lakše od očekivanog savladao “Kralja šljake”

0
Radiosarajevo.ba
Nadal završio svoje na Roland Garrosu: Zverev lakše od očekivanog savladao “Kralja šljake”

Početak Roland Garrosa donio je nekoliko zanimljivih parova, a svakako da je jedan od najzanimljivijih bio susret četvrtog tenisera svijeta Alexandera Zvereva i španskog tenisera Rafaela Nadala. Nijemac je ostvario rutinsku pobjedu rezultatom 3:0.

Zverev je kako smo već istakli četvrti igrač svijeta, a na Roland Garros je došao sa nizom od pet uzastopnih pobjeda i nakon osvajanja ATP turnira u Rimu. Sa druge strane za protivnika je imao jednog od najboljih tenisera, Rafaela Nadala koji se muči nakon povrede i nikako da pronađe formu koja ga je nekada krasila.

Meč u Parizu igran na terenu Philippe Chatrier igran je pred mnogobrojnom publikom i trajao je nešto više od tri sata, no na kraju je pobjedu slavio njemački teniser rezultatom 3:0 u setovima.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Prvi set je Zverev riješio u svoju korist za pedeset minuta igre rezultatom 6:3, drugi set je bio nešto neizvjesniji i riješen je nakon tie-breaka, a otišao je u korist njemačkog tenisera rezultatom 7:6. Treći, ujedno i posljednji set Zverev je riješio u svoju korist za sat i pet minuta te sa 6:3 okončao Nadalov nastup na turniru koji je upravo španac najviše puta osvajao.

Nešto ranije danas, prolazak u narednu fazu turnira u Parizu osigurali su favorizirani Rublev, Hurzkacz, Dimitrov, Alcaraz, Tsitsipas i Gasquet koji je eliminisao Bornu Ćorića, prenosi SCSport.

Roland Garros

A. Zverev – R. Nadal 3:0 (6:3, 7:6, 6:3)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak