Jana Fett pretrpjela poraz od Sare Sorribes Tormo: Pogledajte koji je rezultat bio

0
Radiosarajevo.ba
Jana Fett pretrpjela poraz od Sare Sorribes Tormo: Pogledajte koji je rezultat bio

Hrvatska tenisačica, 27-godišnja Jana Fett nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Monastiru, nakon više od tri sata igre u 2. kolu bolja od nje bila je Španjolka Sara Sorribes Tormo sa 5:7, 6:3, 6:4.

Bio je to duelu dviju tenisačica potpuno suprotnih stilova igre, napadački Fett i obrambeni Sorribes, te je bilo jasno kako Fett može do pobjede jedino ukoliko će imati dovoljno preciznosti i strpljenja. Nažalost, u ključnim je trenucima hrvatska igračica previše griješila što ju je na kraju odvelo u poraz.

Prvi je set trajao čak sat i 11 minuta, obje su igračice imale prednost "breaka", pa padale u rezultatski zaostatak da bi na kraju Fett uspjela dovršiti posao prilikom svog drugog serviranja za osvajanje te dionice igre.

Ulaznice za utakmice reprezentacije na Bilinom Polju već dostupne: Evo gdje ih možete kupiti

Kada je Fett oduzela servis suparnici za vodstvo od 2:1 u drugom setu činilo se kako je Vrbovčanka preuzela kontrolu nad duelom, ali tada je uslijedio veliki pad na servisu. Fett je izgubila četiri uzastopna servis-gema te je iz dobitne pozicije zapala u gubitničku jer je Sorribes Tormo dobila drugi set sa 6:3 i povela sa 2:0 u trećem.

U susretu prepunom neočekivanih preokreta tada se dogodio još jedan, Fett je nakon spašene tri "break-lopte" kojima je Sorribes Tormo mogla pobjeći na 3:0 uspjela spojiti tri gema zaredom i povesti sa 3:2. Držala je Fett vodstvo i za 4:3, ali onda je kod 4:4 opet poklekla na svom početnom udarcu, da bi kod servisa Španjolke za meč spjela doći do 0:30 samo da bi tada promašila "zicer" za 0:40 i vjerovatni ponovni povratak u meč.

To je bila jedna pogreška previše nakon koje je poraz bio neizbježan, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak