Drama u Australiji: Ekstremno otrovna zmija upala na teren, sudija prekinuo meč

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Australiji: Ekstremno otrovna zmija upala na teren, sudija prekinuo meč

Veoma otrovna zmija, istočna smeđa otrovnica, prekinula je meč Dominica Thiema na turniru u Brisbaneu, kad je upala na teren i izazvala prekid meča.

Bivši svjetski broj 3 je igrao protiv mladog Australijanca Jamesa McCaiba u subotu, 30. decembra, i izgubio je prvi set 6:2.

Taman je krenuo da se vraća u meč kad su gledaoci na terenu ugledali zmiju, prenosi The Guardian.

Nove informacije: Zapaljen Porsche Cayenne poznatog sarajevskog advokata

Pozvano je osiguranje, sudija je prekinuo meč, a na kraju je pozvan i hvatač zmija, koji je zmiju - za koju se ispostavilo da je ekstremno otrovna istočna smeđa zmija dugačka oko pola metra - na kraju i uhvatio.

Meč je zatim nastavljen, Thiem je spasio tri meč poena u drugom setu, da bi na kraju okrenuo meč i pobijedio sa 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 6:4).

Istočna smeđa zmija (Pseudonaja textilis) je vrsta ekstremno otrovne zmije iz porodice Elapidae. Ona se viđa u istočnoj i centralnoj Australiji, kao i na Novoj Gvineji. Može da naraste do dva metra, a smatra se da je njen otrov drugi najjači na svijetu, odmah iza otrova taipana.

U Australiji su relativno česti slučajevi smrti poslije ujeda ove zmije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak