Drama na OI: Mogu da završim meč, ali ako umrem ko će preuzeti odgovornost

0
Radiosarajevo.ba
Drama na OI: Mogu da završim meč, ali ako umrem ko će preuzeti odgovornost

Organizatori Olimpijskih igara prije nekoliko dana odbili su molbu Novaka Đokovića da pomjere termine teniskih mečeva za poslijepodnevne sate zbog užasne vrućine i sparine u Tokiju.

Teniski turnir je tako nastavljen po već zacrtanom planu i problemi su nastavljeni.

Danas je Rus Danil Medvedev ponovo ukazao na nehumane uslove u kojima teniseri igraju na Olimpijskim igrama i to na drastičan način, a španska teniserka Paula Badosa je zbog velike vrućine predala meč četvrtfinala a sa terena je izašla u kolicima, piše Blic.rs.

Medvedev je tokom meča sa Italijanom Fabiom Fogninijem, koji je počeo jučer u 11 sati po lokalnom vremenu - na preko 30 stepeni Celzijusa u hladu - izgledao veoma loše, pa ga je sudija u jednom trenutku upitao da li je u redu.

"Mogu da završim meč, ali ako umrem, ko će da preuzme odgovornost", upitao ga je Medvedev i šokirao javnost.

Na kraju, Medvedev je u tri seta savladao Italijana Fabija Fonjinija 6:2, 3:6, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale.

Još drastičnija situacija viđena je na meču Paule Badose i Marketa Vondrousova. Španska teniserka je zbog velike vrućine predala Marketi i trenutku kada je Čehinja vodila sa 1:0 u setovima (6:3).

Badosa se nekoliko puta konsultovala sa ljekarima, ali ogromna vlaga (72 posto) i vrućina mnogo su uticali na nju, pa je doživjela toplotni udar, piše Sportklub.

Na kraju, Badosu su u kolicima odgurali s terena.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak