Đoković na centralnom terenu izborio finale Wimbledona i približio se novom rekordu

2
Radiosarajevo.ba
Đoković na centralnom terenu izborio finale Wimbledona i približio se novom rekordu

Novak Đoković se približio osvajanju rekordne osme titule na Wimbledonu u petak kada je okončao niz Lorenza Musettija. Srbin je ostvario pobjedu rezultatom 6-4, 7-6, 6-4 protiv 22-godišnjeg Italijana, čime je izborio spektakularni revanš prošlogodišnjeg finala protiv Carlosa Alcaraza.

U teškom meču, Đoković je bio fokusiran u ključnim momentima, odbijajući Musettijevu igru impresivnom obranom i dosljednošću. 

Italijan je spasio tri meč lopte na 0/40, 3-5 u trećem setu prije nego što je Đoković spasio jednu brejk loptu i servirao za pobjedu, čime je nakon dva sata i 48 minuta stigao do svog desetog finala Wimbledona.

Tatjana Dragović prijavila policiji bivšeg supruga: Goran Ivanišević me hvatao za vrat i gušio

Ako 37-godišnji Srbijanac osvoji rekordni 25. Grand Slam u nedjelju, postat će najstariji šampion u historiji turnira. Na putu mu stoji Alcaraz, koji je prošle godine pobijedio Đokovića u finalu u pet setova i osvojio Wimbledon po prvi put.

Đoković, koji vodi protiv Alcaraza 3-2 u međusobnim susretima na ATP turu, bit će željan osvetiti taj poraz i izjednačiti se s Rogerom Federerom na rekordnih osam titula Wimbledona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak