"Veliki dan za mene, pobjeda na Dan nezavisnosti države za koju dajem sve"

Radiosarajevo.ba
"Veliki dan za mene, pobjeda na Dan nezavisnosti države za koju dajem sve"
Damir Džumhur preskočio je u srijedu i drugu prepreku na ATP 500 turniru u Dubaiju.

Naš najbolji teniser je u dva seta pobijedio Španca Marcela Granollersa i tako se plasirao u četvrtfinale ovog turnira.

Podsjećamo, jučer je Džumhur savladao i trećeg tenisera svijeta Stana Wawrinku.

"Rekao sam da ne može biti lagan meč, pogotovo nakon jučerašnjeg meča s Wawrinkom. Granollers je potpuno drugačiji igrač koji ima dosta drugačiju loptu sa mijenjanjem ritma igre koji nikome ne odgovara. Ipak, ja sam uspio da nametnem svoj ritam igre i da ne dozvoljavam da previše radi ono što on najviše voli. Nekako sam ga spriječio u tome i to je bio veliki plus za mene", rekao je Džumhur nakon meča.

Iako, kako je rekao, nije bio na najvišem nivou kao juče, bitno je da je pobijedio i da je izdržao mentalno.

"Ima nekih stvari koje želim da popravim do sutra i meča sa Haaseom. Prije svega servis, koji je jučer funkcionisao savršeno, danas je bio možda i najslabija karika u igri, ali popraviće se to do sutra", siguran je Damir.

Dodao je i kako je danas imao puno veći pritisak, ali misli da je, ipak, odigrao dobar meč.

Već sutra Džumhur igra protiv Robina Haasea kojeg je Damir već dvaput pobijedio u prijašnjim susretima i nada se da može nastaviti sa dobrim igrama.

"Još jednom da kažem je ovo veliki dan za mene, Dan nezavisnosti moje države za koju nastupam, koju volim i za koju dajem sve. Zaista sam presretan što sam uspio da na neki način poklonim ovu pobjedu, i današnju i jučerašnju, svim građanima Bosne i Hercegovine, što sam uspio da obradujem ljude koji me podržavaju i da obradujem BiH. Osjećam se prelijepo što sam to uspio za 1. mart",  dodaj je Damir Džumhur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak