Prva reakcija selektora Šumana nakon što je BiH saznala rivala za plasman na SP

A. S.

Na prvu žrijebom za baraž sam zadovoljan. Rumunija je tim po mjeri, i u dva duela moramo preuzeti ulogu favorita. Gledam da su igrali turnir sa Italijom, Kosovom i Gruzijom i prošli dalje, samim tim do nas. Gruziju i Italiju dsu nadigrali sa po pet razlike, a Kosovo sa devet.

Rukometni Zmajevi saznali protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za Svjetsko prvenstvo igrat će protiv Rumunije. To je određeno današnjim žrijebanjem parova, a Zmajevi će prvi meč igrati u gostima. Podsjetimo, u predbaražu za Svjetsko prvenstvo se igraju dvije utakmice. Prve su na rasporedu 15. ili 16. aprila, a revanši su tri dana kasnije.

To je za Radiosarajevo.ba kazao Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što je saznao da će Zmajevi u baražu za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Rumunije. 

"Koliko sam vidio imaju dva igrača koji igraju vani, a ostalo su sve igrači iz njihove lige. Popescu igra u Francuskoj, a jedan drugi igrač u Tatabanji. Igrali su i turnir na Karpatima, gdje su bili i Makedonci i bit će zanimljivo.  Već od sutra počinjemo pripreme za baraž", dodao je Šuman. 

Podsjetimo, u predbaražu za Svjetsko prvenstvo se igraju dvije utakmice. Prve su na rasporedu 15. ili 16. aprila, a revanši su tri dana kasnije. Na naše pitanje, u kojem bh. gradu bi volio u revanšu dočekati Rumune, Šuman je rekao:

"Još ništa ne znam... Gdje god da budemo odigrali, morat ćemo ostvariti pobjedu koja će biti dovoljna za prolaz. Uvjeren sam u to". 

Ukoliko BiH prođe, uslijedit će i konačni baraž, čiji će se mečevi igrati u junu. Tu su već jači protivnici: Austrija, Bjelorusija, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Srbija, Slovenija, Švedska, Švicarska i Ukrajina.

"Nećemo sada o tome. Polako, da prvo prođemo ovu prepreku", podvukao je Šuman. 

Selektor Zmajeva još dva dana je u Sarajevu, a u petak ide u Dansku.

"Sina nisam vidio mjesec i po. Zaista sam ga poželio i odoh malo kod njega", otkrio je Šuman za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak