Wilder objavio video kojim tvrdi da je prevaren na najgori mogući način

Radiosarajevo.ba
Wilder objavio video kojim tvrdi da je prevaren na najgori mogući način
Boksački meč za naslov teškaškog prvaka prema WBC-u u kojem su se ogledali branitelj pojasa Deontaye Wilder i Tyson Fury uzburkao je mnoge duhove nakon što su suci ishod meča proglasili borbom bez pobjednika.

Dogodilo se tako i Wilderu i Furyju da ring po prvi put u karijeri napuštaju bez pobjede, s tom razlikom da je ovakav ishod rezultirao Wilderovim zadržavanjem pojasa osvojenog u januaru 2015. i uspješno obranjenog sada već osam puta.

Što se samog toka meča tiče, priča je ovakva – Fury je dominirao deset rundi, no i pretrpio dva rušenja što ga je vjerovatno koštalo pobjede. Prvi je put pao u devetoj rundi, a potom i u posljednjoj.

Obojica su nakon meča pričala o zasluženoj titulu, a Furyjev trener Ben Davison bez ustrčavanja izjavio:

“Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u historiji sporta. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega.”

Od svojeg viđenja ishoda ne odustaje, pak, Wilder koji je po završetku meča ustvrdio da je s dva nokauta zaslužio pobjedu, a sad je otišao i korak dalje.

Na Instagramu je objavio video koji mu, siguran je u to, daje za pravo u onome što tvrdi.

"I dalje šaljite snimke zbog bolesnih mamoje*aca koji mrze što sam pobijedio, slijepih mamoje*aca koji se ne mogu sučeliti sa stvarnošću i mamoje*aca koji ne žele američki uspjeh", napisao je Wilder.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak