Formula 1: Norris doživio strašan incident, Vettel oduševio svojim potezom

0
Radiosarajevo.ba
Formula 1: Norris doživio strašan incident, Vettel oduševio svojim potezom

Sebastian Vettel, četverostruki šampion Formule 1, upozoravao je da postoji velika opasnost da se održe kvalifikacije za Veliku nagradu Belgije.

Naglašavao je da se radi o teškim uslovima, no nije prihvaćeno njegovo mišljenje i na trci je došlo je do incidenta, piše SCsport.ba.

Na stazi u Belgiji zbog velikih kišnih padavina uslovi su bili izuzetno teški, a u Q3 dijelu kvalifikacija Lando Norris je doživio veliki incident. 

Pratite uživo snažno nevrijeme koje je zahvatilo BiH u večernjim satima

Britanac je izgubio kontrolu pri velikoj brzini i razbio je bolid. Na svu sreću, Norris je prošao bez povreda.

Nakon toga, Vettel je sve oduševio svojim porezom. Vozio je iza vozača McLarena i stao je kako bi provjerio da li je sve u redu s njim, a zatim preko radija je prenio dobre vijesti.

Snimak incidenta u Belgiji brzo se proširio društvenim mrežama, a video je objavljen i na Twitteru gdje su mnogi korisnici pohvalili potez Vettela.

Inače, veliku senzaciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije napravio je George Russell u Williamsu, a osvojio je drugo mjesto, dok je pole pozicija pripala Maxu Verstappenu, a treće mjesto Lewisu Hamiltonu.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak