Upoznajte preslatkog Beacona: Zlatni retriver omiljeni član olimpijskog tima u Parizu

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte preslatkog Beacona: Zlatni retriver omiljeni član olimpijskog tima u Parizu

Američka ženska gimnastička reprezentacija ponovo je na vrhu svijeta. Nakon što su se vratile s Olimpijskih igara u Tokiju sa srebrnim medaljama oko vrata, pet zlatnih djevojaka osvojilo je i zlato na igrama u Parizu. 

Američki tim, koji se se sastoji od Simone Biles, Sunise Lee, Jordan Chiles, Jade Carey i Hezly Rivera, vratio se na vrh i osvojio ukupno osam medalja, piše The Guardian.

No, njihov tim ima i šestog člana. Zlatni retriver Beacon postao je atrakcija u Parizu. Četverogodišnji pas koji ne voli celer, u Pariz je došao u pratnji trenerice gimnastičarskog tima Tracey Callahan Molnar.

"Odlično osjeti stres i odmah odlazi do osobe kojoj je potrebna utjeha", navodi Molnar za medije i dodaje "Uradili smo bitan posao. Noć je bila naporna za neke od gimnastičarki, i mislim da je Beacon pomogao svojom podrškom u izazovima koji su nam prethodili."

Molnar je imala još jednog zlatnog retrivera, Tulsu, koja je bila terapijski pas do 2019. godine kada je uginula. Beacon, kao njen nasljednik, nastavlja put terapijskog psa u svom individualnom izdanju kao dio programa podrške mentalnom zdravlju sportista reprezentacije Sjedinjenih američkih država. Inicijativa, osim terapijskih ljubimaca, uključuje i sesije sportista/kinja sa timom terapeuta/kinja koji su specijalizirani u radu sa sportistima/kinjama. 

Zapuštena ljepotica s pogledom na Sarajevo: Pogledajte nevjerovatne prizore Jajce kasarne



Ovaj pas dobro toleriše kostimirane ljude, ima svoj oficijalni dres, a zanimljivosti o životu čupavca možete pratiti na njegovom Instagram profilu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak