U 36. godini života: Nakon srčanog udara preminuo 'najstrašniji' bodybuilder na svijetu

2
Radiosarajevo.ba
U 36. godini života: Nakon srčanog udara preminuo 'najstrašniji' bodybuilder na svijetu

Preminuo je češki bodybuilder Ilija Yefimchyk (36), a prema izvještajima bjeloruskih i ruskih medija, sportaš je navodno doživio srčani udar kod kuće 6. septembra te je pao u komu.

Njegova supruga, Anna potvrdila je smrt svog supruga:

"Svakodnevno sam bila uz njega, nadajući se, i njegovo srce je ponovno počelo kucati na dva dana, ali liječnik mi je priopćio strašnu vijest da mu je mozak preminuo", izjavila je ožalošćena supruga za lokalne medije. "Zahvaljujem svima na izrazima sućuti. Mnogo mi znači što nisam ostavljena sama u ovom svijetu i što su mi mnogi ljudi ponudili pomoć i podršku."

Sarajevska policija uhapsila dvojicu mladića zbog krivotvorenja novca

Yefimchyk je u svijetu bodybuildinga bio poznat pod nadimkom "Mutant" zbog svoje nevjerojatne građe, koja je uključivala visinu od gotovo dva metra i težinu od 154 kilograma, izvijestio je Muscle and Fitness, kako ih citira Gol

Ovaj disciplinirani sportaš tvrdio je da održava bicepse od 63 centimetra zahvaljujući "monstruoznoj" prehrani koja je uključivala unos do 16.500 kalorija dnevno. Njegovih sedam dnevnih obroka navodno su uključivali više od dva kilograma odreska i više od 100 komada sušija.

Yefimchyk nije sudjelovao u profesionalnim bodybuilding takmičenjima, ali je svoje treninge dijelio na društvenim mrežama. Prema pisanju Muscle and Fitnessa, nadahnuće za početak dizanja utega pronašao je gledajući Arnolda Schwarzeneggera i Sylvestera Stallonea na vrhuncu njihove fizičke forme.

Tvrdio je da može podići 272 kilograma na bench pressu, 317 kilograma mrtvog dizanja i 317 kilograma u čučnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak